Posve neočekivan izbor: Aubameyang dogovorio transfer?
Foto: EPA

Seli u Premiership

Posve neočekivan izbor: Aubameyang dogovorio transfer?

M. Šljivak

Sjajni napadač Pierre-Emerick Aubameyang vjerovatno će napustiti ekipu Borussije iz Dortmunda već u januarskom prelaznom roku.

Ovaj 28-godišnji fudbaler se prethodnih sezona povezivao sa najvećim evropskim klubovima. Real, Chelsea, Liverpool i Milan su pokazivali interes za njega, ali do transfera nikad nije došlo.

Međutim, njegovo ponašanje natjeralo je rukovodstvo tima iz Dortmunda da već u januaru stavi Gabonca na transfer lostu, a kako stvari stoje već se zna i gdje će Aubameyang nastaviti karijeru.

To će biti ekipa Evertona. Rukovodstvo Karamela vidi Aubameyanga kao idelanog fudbalera oko kojeg bi se gradio tim za narednih nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako još uvijek nema službene ponude, izvjesno je da će sjajni napadač završiti na Goodisonu, gdje će sasvim sigurno biti vođa tima.

Aubameyang je ove sezone nastupio u 20 utakmica za Borussiju i postigao je 19 golova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi