Novi kiks Milionera, Bayernu minimalna pobjeda protiv Eintrachta

Zanimljivo u 15. kolu Bundeslige

Novi kiks Milionera, Bayernu minimalna pobjeda protiv Eintrachta

Današnji program Bundeslige je donio nekoliko zaista zanimljivih mečeva. Najveće iznenađenje je svakako bio domaći poraz Borussije Dortmund od Werdera iz Bremena rezultatom 1:2.

Werder je do vodstva došao u 26. minuti kada je Eggstein sjajnim udarcem, iz kosa, savladao golmana domaćih Burkija.

Borussija je do kraja prvog poluvremena pokušavala stići do izjednačenja, ali su mreže mirovale pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom gostiju.

Domaći u nastavku uspijevaju stići do poravnanja. Igrala se 57. minuta kada je Kagawa odigrao povratnu loptu za Aubameyanga koji se odlično snašao u petercu gostiju i pogodio za 1:1.
Ipak, u 65. minuti Werder ponovo vodi. Strijelac gola za vodstvo gostiju od 1:2 je bio Gebre Selassije nakon ubacivanja iz ugla.

Bourssija je imala odličnu šansu za poravnanje preko Kagawe, ali je ovaj fudbaler u 72. minuti pogodio svog saigrača koji se nalazio ispred gola Werdera. Gosti su se do kraja uspjeli odbraniti i slaviti veliki trijumf.

Bayern Munchen je dosta teško došao do gostujuće pobjede nad Entrachtom iz Frankfurta rezultatom 0:1.

Tokom čitavog susreta se gledala žestoka borba na sredini terena, a iako su i domaći imali veliki broj prilika, Bayernu je za pobjedu bio dovoljan gol Artura Vidala iz 20. minute.

Kimmich je uputi odličan centaršut na drugu stativu, a Čilenac je odlično reagovao i glavom matirao golmana domaćih.

Ovaj susret je obilježila i zanimljiva situacija iz 74. minute kada se sudija Osmers propisno obrukao. Glavni arbitar je prvobitno pokazao direktan crveni karton igraču domaćih Wolfu, iako je bilo očigledno da njegov prekršaj nije bio za isključenje. Srećom, VAR tehnologija je spasila stvari, pa je Wolf "vraćen u igru", a za svoj start je dobio žuti karton.

Leipzig i Mainz su odigrali izuzetno zanimljiv susrert, koji je na kraju završen remijem rezultatom 2:2.

Laipzig je poveo preko Kampla u 29. minuti, da bi Mainz poravnao preko Quaisona u 39.

Timo Werner je sa bijele tačke donio novo vodstvo Lepizigu u zadnjim trenucima prvog dijela, da bi se na poravnanje Mainza čekalo sve do 87. minute kada je Berggreen pogodio za važan bod svoje ekipe.

HSV je na svom terenu dočekao ekipu Wolfsburga, a iako su domaći danas bili opasniji, susret je završen remijem bez golova.

Bundesliga, 15. kolo:

Werder - Dortmund 1:2

Eintracht - Bayern 0:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV - Wolfsburg 0:0

Leipzig - Mainz 2:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi