Golman napustio tim

Hamzabegović napustio Slogu, mogući odlasci još nekoliko fudbalera

Midhat Šljivak

Golman Mirza Hamzabegović (27) napustio je ekipu Sloge iz Simin Hana.

Tim iz okoline Tuzle doveo je nedavno Almina Abdihodžića iz Veleža, pa je odlučeno da se sa Hamzabegovićem ne nastavi saradnja.

Tako će 27-godišnji golman napustiti tim iz Simin Hana, gdje je proveo proteklih godinu dana, a karijeru bi trebao nastaviti u redovima kakanjskog Rudara, koji je u potrazi za kvalitetnim čuvarom mreže.

Također, u narednim danima su mogući odlasci još nekoliko fudbalera za koje u redovima ekipe Darka Vojvodića više nema mjesta i za koje će biti angažovane kvalitetne zamjene.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U dosadašnjoj karijeri Hamzabegović je branio još za Slobodu, Jedinstvo, Novalju, Podgrmeč, Bratstvo i maltešku Birkirkaru.

Sloga nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH zauzima drugo mjesto sa 32 boda, jednim manje od Zvijezde iz Gradača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.