Svaki bod u grupnoj fazi Lige prvaka vrijedi 500.000 eura, pa se možemo vratiti 20-ak dana unazad kada je Jasmin Mešanović u 90+ pogodio za remi protiv Spartaka u Moskvi (1:1).

Samo jedan gol je bio dovoljan

Kako je Mešanović "častio" Maribor dovođenjem Pirića?

Bh. reprezentativni golman Kenan Pirić će od naredne sezone biti član slovenačkog Maribora, što je danas potvrdio i sportski direktor ovog kluba Zlatko Zahović.

Zahović je izjavio da smatra završenim i dovođenje Marijana Ćavara, a to bi značilo da će prvak Slovenije u manje od godinu dana dovesti trojicu fudbalera Zrinjskog.

Prvi od njih bio je Jasmin Mešanović, koji je očigledno otvorio vrata Maribora i svojim donedavnim saigračima. Zanimljivo je što je samo jedan njegov pogodak bio dovoljan klubu sa Ljudskog Vrta da obezbijedi novac za sljedeće pojačanje - Kenana Pirića.

Maribor je takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka završio kao posljednji u grupi sa Liverpoolom, Spartakom i Sevillom, ali se uopšte nije obrukao. Čak naprotiv, Mariborčani su tri puta remizirali, osvojili tri boda i zahvaljujući tome zaradili 1.5 milion eura.

Svaki bod u grupnoj fazi Lige prvaka vrijedi 500.000 eura, pa se možemo vratiti 20-ak dana unazad kada je Jasmin Mešanović u 90+ pogodio za remi protiv Spartaka u Moskvi (1:1).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da će Maribor navodno platiti Kenana Pirića oko 400.000 eura, od tog jednog gola će im ostati i viška novca što je samo još jedan od dokaza koliki se novac vrti u Ligi prvaka i kakav je to raj za balkanske klubove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.