NFSBiH izrekao kazne Zrinjskom i Širokom zbog podrške ratnom zločincu
Zrinjski i Široki pune kasu NFSBiH zahvaljujući navijačima koji na tribinama umjesto za svoije klubove navijaju za ratne zločince.

Zasjedala Disciplinska komisija

NFSBiH izrekao kazne Zrinjskom i Širokom zbog podrške ratnom zločincu · Saznajemo

Danas je u Sarajevu zasjedala Disciplinska komisija NFSBiH na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o dešavanja tokom susreta Širokog Brijega i Željezničara, te Zrinjskog i Viteza.

Na pomenuta dva susreta navijači domaćih klubova su podržavali ratnog zločinca Slobodana Praljka, pa su se zbog toga našli na meti Disciplinske komisije NFSBiH. Očekivano, uslijedile su novčane kazne za timove iz Hercegovine.

Odlukom ovog tijela, Zrinjski je kažnjen sa 8.500 KM zbog isticanja političkih parola od strane njegovih navijača u susretu protiv Viteza, dok je Široki kažnjen sa 2.500 i 5.000 KM, odnosno ukupno će s Pecare u kasu NFSBiH morati da plate 7.500 KM jer su njegovi navijači veličali ratnog zločinca za vrijeme dva premijerligaška meča. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Koja Bruka, izjednaćili baklje sa nacionalizmom. BRAVO debili! Morali su kazniti utakmicama bez publike, ovo je smiješno. Želju su kaznili zbog skandiranja utakmicom bez publike. Žalosno kakvi ljudi sjede u savezu, treba smjene tražiti. SAVEZ NAPOLJE !!!
4 0
Zoilomas
I ovo je malo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi