Foto: EPA

FA zatražio da se Portugalac očituje o komentarima

Kazna za Mourinha zbog komentara o Cityju i vjetru?

Midhat Šljivak

Fudbalska asocijacija (FA) zatražila je od Josea Mourinha da objasni razloge zbog kojih je u svojim javnim istupima "vrijeđao" Manchester City.

Dva dana prije derbija Manchestera u kojem je City slavio protiv Uniteda na Old Traffordu sa 2:1, Posebni je sipao vatru na račun velikog rivala.

Tvrdio je kako previše lako padaju, a ovi komentari su postali predmet istrage Fudbalske asocijacije.

"Imaju mnoštvo dobrih strana, ali ako me pitate za nešto što mi se u njihovoj igri ne sviđa, to je činjenica da vrlo lako padaju. Oborio bi ih blagi vjetar", rekao je tada Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog ovih riječi FA je tražio da se Portugalac očituje, a postavljen mu je rok do ponedjeljka, nakon čega će biti donijeta odluka o eventualnoj kazni.

Također, oba tima su pozvana da do petka dostave izvještaje o svemu što se dešavalo u tunelu nakon utakmice. U neredima je navodno učestvovalo više od 20 igrača i članova obje ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.