Pochettino: Možemo zaustaviti Manchester City

Trener Tottenhama optimističan

Pochettino: Možemo zaustaviti Manchester City

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino uveliko se sprema za utakmicu protiv Manchester Cityja, koja će biti odigrana za vikend u okviru 18. kola Premier lige.

Nakon dosadašnjeg dijela sezone Manchester City je neprikosnovan lider, međutim Tottenham se želi nadigravati, što je za otočke medije potvrdio i trener ovog kluba Mauricio Pochettino.

Argentinac smatra da njegov tim može da zaustavi Manchester City.

"Na Etihad idemo s namjerom da ih pobijedimo. Fudbal je fudbal. Protekle nedjelje smo ostvarili tri pobjede i to je najvažnije za nas. Osjećamo da možemo da se popnemo visoko na tabeli, sezona je duga, svašta još može da se desi", kazao je trener Tottenhama.

Pochettino je dodao da voli igrati protiv Pepa Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjajna je stvar što igramo s Manchester Cityjem. Oni su najbolji tim u Engleskoj i jedan od najboljih klubova u Evropi. Volim takve utakmice i volim kada igram protiv Guardiole", naglasio je Pochettino.

Meč između Manchester Cityja i Tottenhama igra se u subotu na Etihadu s početkom u 18:30 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi