Najveći meč španske košarke donio je novi spektakl. Na krilima čudesnog Luke Dončića Kraljevi su uspjeli da slome vječitog i najljućeg rivala, kojeg u Madridu ne voli apsolutno niko.

Sjajan meč u Madridu

El Clasico pripao Realu, nove čarolije Luke Dončića

Midhat Šljivak

Košarkaški El Clasico u 12. kolu Eurolige odigrali su večeras u Madridu Real i Barcelona, a na kraju su Kraljevi slavili pobjedu rezultatom 87:75.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su bili za nijansu bolji, a nakon deset minuta igre rezultat je bio neriješen, 15:15.

Mnogo efikasniji meč viđen je u drugoj dionici. Real je imao prednost gotovo cijelim tokom ovog dijela igre. Razlika je u nekoliko navrata išla i do plus edevet, ali je u samom finišu prvog poluvremena Barcelona serijom od 7:0 uspjela da se vrati i na odmor su otišli sa samo minus dva, 40:38.

Sjajnom igrom Real u trećoj dionici ponovo povećava prednost. Uglavnom je razlika između dva tima bila dvocifrena, igrali su Kraljevi fantastično, a treći period je zaključio Luka Dončić trojkom preko kompletnog terena za velikih plus 16 nakon 30 minuta igre, 68:52.

Imao je Real i plus 21 na otvaranju posljednje dionice (75:54), ali Barcelona nije željela da odustane. Uspjeli su koliko-toliko da se vrate u meč i spustili su prednost na minus 12 na ulasku u posljednjih pet minuta meča, 80:68.

Katalonce je u igri održavao fantastični Oriola koji trojkom vraća Barcu potpuno u igru i dovodi ih na samo minus devet, 80:71, ali više od toga nisu mogli. Real je na krilima Luke Dončića i iskusnog centra Felipea Reyesa završio posao u ovom meču i stigao je do pobjede u El Clasicu i prekida niza od tri poraza.

Luka Dončić je vodio Real sa 16 poena, sedam asistencija i šest skokova, Felipe Reyes je dodao 14 poena i osam skokova, a pored njih su još četvorica igrača bila dvocifrena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Barcelone Ante Tomić je ubacio 12, a Hurtel i Oriola su dodali po 11 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.