Zbog koga je Luka Dončić izabrao broj sedam?
Dragulj iz Ljubljane će najvjerovatnije biti prvi pik na narednom NBA draftu.

Idol mu Grk...

Zbog koga je Luka Dončić izabrao broj sedam?

E. Škorić

Slovenački reprezentativac Luka Dončić iz utakmice u utakmicu dokazuje zašto bi po svim parametrima trebao da bude prvi pik na narednom NBA Draftu.

Kada se Sergio Llull povrijedio, u Realu su ključeve igre prepustili u ruke 18-godišnjem talentu iz Ljubljane i nisu pogriješili. Dončićeve brojke su nevjerovatne i u ACB i u Euroligi.

Zabio je 33 poena u Pireju protiv Olympiakosa, ali to nije Madriđanima bilo dovoljno.

"Nije me briga za moje poene, izgubili smo i zato nisam učinio dovoljno. Igrali smo dobro, borili se do kraja, ali Olympiakos je bio uporan", kazao je Dončić.

Otkrio je da je bilo zadovoljstvo igrati protiv Vassilisa Spanoulisa i uz to naglasio da je zbog njega izabrao sedmicu na leđima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Olympiakos ima sjajan tim sa Spanoulisem i Printezisom. Spanoulis je moj idol i zbog njega nosim broj sedam. Volim igrati u Grčkoj, ovdje je atmosfera uvijek paklena i bodre se igrači čak i onda kada tim gubi", poručio je Luka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi