Foto: EPA

Još je jednom oduševio sve

Poruka iz NBA za Dončića: Mali, nevjerovatan si!

Midhat Šljivak

Luka Dončić je još jednom fantastičnom utakmicom sinoć odveo Real Madrid do pobjede nad Barcelonom u velikom El Clasicu.

Slovenac je predvodio Real sa 16 poena, sedam asistencija i šest skokova, ali uz čarobne poteze i trojku preko kompletnog terena na kraju treće dionice.

Više od šest mjeseci prije NBA drafta, postalo je izvjesno da će Dončić biti među prva tri pika, a vjerovatno i broj jedan.

Pohvale NBA skauta su ogromne, a 18-godišnji Slovenac je zadivio i NBA zvijezdu Kristapsa Porzingisa.

Košarkaš New York Knicksa je očaran onim što Dončić radi, a nakon sinoćnjeg El Clasica mu je uputio nove pohvale.

"Ovaj mali je nevjerovatan. Bravo Luka", napisao je Latvijac na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ko zna, možda Porzingis i Dončić budu igrali u istom timu naredne sezone. Za to je Knicksima potrebna loša sezona i visok izbor na draftu

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.