Knicksi i Pistonsi sigurni na gostovanjima kod Netsa i Hawksa

Pobjede gostujućih ekipa

Knicksi i Pistonsi sigurni na gostovanjima kod Netsa i Hawksa

Košarkaši New York Knicksa slavili su novu pobjedu u NBA ligi, a ovog puta su bili bolji u gostima od Brooklyn Netsa sa 111:104. 

U prvom dijelu prve četvrtine ekipe su se smjenjivale u vodstvu, da bi pred kraj ovog perioda igre Knicksi došli do prednosti od šest poena razlike (32:26). U drugom periodu smo vidjeli sjajnu igru gostiju koji u jednom trenutku odlaze i na maksimalnih 18 poena prednosti, da bi se poluvrijeme završilo rezultatom 63:50.

Ipak, treći period donosi potpuni pad u igri Knicksa što su domaći iskoristili i okrenuli rezultat, ali ipak gosti vraćaju prednost na kraju trećeg perioda i vode sa 87:82. Posljednja dionica donijela je sigurnu igru gostiju koji su održavali prednost i na kraju slavili zasluženu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Courtney Lee sa 27 poena, dok je Michalel Beasley dodao 15. Kristaps Porzingis je imao 13 ubačaja uz četiri asistencije i dva skoka.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu košarkaši Detroit Pistonsa su porazili Atlanta Hawkse sa 105:91. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Tobias Harris sa 19 poena, dok je kod domaćih Ersan Ilyasova ubacio 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi