El Clasico pripao Realu, nove čarolije Luke Dončića
Najveći meč španske košarke donio je novi spektakl. Na krilima čudesnog Luke Dončića Kraljevi su uspjeli da slome vječitog i najljućeg rivala, kojeg u Madridu ne voli apsolutno niko.

Sjajan meč u Madridu

El Clasico pripao Realu, nove čarolije Luke Dončića

M. Šljivak

Košarkaški El Clasico u 12. kolu Eurolige odigrali su večeras u Madridu Real i Barcelona, a na kraju su Kraljevi slavili pobjedu rezultatom 87:75.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su bili za nijansu bolji, a nakon deset minuta igre rezultat je bio neriješen, 15:15.

Mnogo efikasniji meč viđen je u drugoj dionici. Real je imao prednost gotovo cijelim tokom ovog dijela igre. Razlika je u nekoliko navrata išla i do plus edevet, ali je u samom finišu prvog poluvremena Barcelona serijom od 7:0 uspjela da se vrati i na odmor su otišli sa samo minus dva, 40:38.

Sjajnom igrom Real u trećoj dionici ponovo povećava prednost. Uglavnom je razlika između dva tima bila dvocifrena, igrali su Kraljevi fantastično, a treći period je zaključio Luka Dončić trojkom preko kompletnog terena za velikih plus 16 nakon 30 minuta igre, 68:52.

Imao je Real i plus 21 na otvaranju posljednje dionice (75:54), ali Barcelona nije željela da odustane. Uspjeli su koliko-toliko da se vrate u meč i spustili su prednost na minus 12 na ulasku u posljednjih pet minuta meča, 80:68.

Katalonce je u igri održavao fantastični Oriola koji trojkom vraća Barcu potpuno u igru i dovodi ih na samo minus devet, 80:71, ali više od toga nisu mogli. Real je na krilima Luke Dončića i iskusnog centra Felipea Reyesa završio posao u ovom meču i stigao je do pobjede u El Clasicu i prekida niza od tri poraza.

Luka Dončić je vodio Real sa 16 poena, sedam asistencija i šest skokova, Felipe Reyes je dodao 14 poena i osam skokova, a pored njih su još četvorica igrača bila dvocifrena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Barcelone Ante Tomić je ubacio 12, a Hurtel i Oriola su dodali po 11 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi