Guardiola na pragu da sruši još jedan rekord, kojeg ionako sam suvereno drži godinama. (Foto: EPA)

Može li do 20 pobjeda u nizu?

Guardiola je ušao u misiju rušenja vlastitog rekorda

Edmir Škorić

On ga je i postavio prije nekoliko godina, a sada želi da sa Manchester Cityjem nadmaši samog sebe.

Guardiola je u sezoni 2013/14 s Bayernom imao 19 uzastopnih pobjeda i to je rekord kada je u pitanju pobjednička serija u prvenstvima liga petice.

Trenutno njegov City ima 16 pobjeda i eto prilike za Guardiolu da sruši vlastiti rekord, a za to su mu potrebne pobjede u četiri naredne utakmice, pa da vidimo s kim će se sve susresti njegovi Građani.

Slijedi domaći susret s Bournemouthom, pa gostovanje Newcastleu, duel sa Southamptonom na Etihadu, a ako tu upišu pobjede, po rekordnu 20. pobjedu u nizu idu 2. januara protiv Watforda na svom stadionu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pepu je, dakle, otvoren put do novog rekorda, jer ruku na srce svi nabrojani ne mogu da se nose sa kvalitetom Cityja i mahom su to ekipe iz donjeg dijela tabele izuzev Watforda koji je sada deveti na tabeli.

Nakon Pepovih 19 pobjeda s Bayernom slijedi Interov Roberto Mancini sa 17 pobjeda iz sezone 2006/07, dok je Guardiolina Barca imala 16 pobjeda prije šest godina, a Jardimov Monaco također 16 prošle sezone. Pep je na 16, ali kako igraju nebesko-plavi, teško da će se zadržati na tome.

Pozicija Klub Menadžer Sezona Broj uzastopnih pobjeda
1. Bayern Pep Guardiola 2013/14 19
2. Inter Roberto Mancini 2006/07 17
3. Barcelona Pep Guardiola 2010/11 16
4. Real Madrid Zinedine Zidane 2016 16
5. Monaco Jardim 2017 16
6. Manchester City Pep Guardiola 2017 16
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.