"Mourinho je veći pobjednik od Guardiole"
EPA

Rekao je Alan Pardew

"Mourinho je veći pobjednik od Guardiole"

E. Ganibegović

Alan Pardew se u razgovoru za engleske medije dotakao rivalstva između Pepa Guardiole i Josea Mourinha, a prema njegovom mišljenju portugalski stručnjak ima veči pobjednički mentalitet.

Trener West Broma tvrdi kako su kritike upućene prema Mourinhu bez ikakvog temelja.

"Jose i ja bismo voljeli dobiti utakmicu s 4:0 igrajući sjajan nogomet", rekao je Pardew.

"Ne možete to učiniti, nekada morate samo nači rješenje da pobijedite. To je stvar koju on radi najbolje od svih, uključujući i Guardiolu. On osvaja više trofeja."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobija mnogo kritika što mislim da nisu s pravim razlogom. Uradio je sjajan posao u svojoj prvoj sezoni. Kao menadžer, pogotovo na klupi Crvenih đavola, sigurno će te biti kritizirani. Ferguson je također prolazio kroz takav period."

"Portugalac je dovoljno jak i velik da osvaja trofeje, što će po mom ličnom ubjeđenjeu i činiti", izjavio šef WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi