De Bruyneova proslava gola izazvala polemiku: 21 ili 2:1?

Šta je Belgijanac želio poručiti?

De Bruyneova proslava gola izazvala polemiku: 21 ili 2:1?

Manchester City je još jednom potvrdio dominaciju u engleskoj Premier ligi. Građani su, naime, bez problema slavili ubjedljivu pobjedu nad Tottenhamom rezultatom 4:1.

Odličnu partiju je pružio i, ove sezone fantastični, Kevin De Bruyne, koji je u 70. minuti postigao drugi gol Manchester Cityja.

Međutim, njegov potez nakon gola je izazvao polemiku na društvenim mrežama.

On je, naime, svoj pogodak proslavio pokazujući prstima, najvjerovatnije, brojeve 2 i 1, a upravo tu dolazi do polemike na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

David Silva danas nije bio u ekipi, a i dalje nije poznat razlog njegovog odsustva. Prvobitne informacije da je Silva odsutan zbog rođenja djeteta su demantovane, pa neki sumnjaju da je sjajni veznjak Cityja povrijeđen, te da je De Bruyne prema kameri pokazivao broj 21 (Silvin broj dresa) u znak podrške svom saigraču.

Međutim, veliki je broj i onih koji misle da De Bruyne jednostavno nastavlja "bockati" Manchester United i Mourinha, te da je prstima pokazivao rezultat (2:1) kojim je njegov City nedavno savladao United u gradskom derbiju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi