Rimljani jedva do pobjede sinoć

Roma prevarila tehnologiju, Perottiju se smiju zbog penala

Edmir Škorić

Roma je sinož s 1:0 savladala Cagliari, a da nije postignut gol u petoj minudi nadoknade ko zna kako bi zaspao Diego Perotti.

Fazio je u nadoknadi uspio da zabije i spasi Romu, odnosno donese joj važnu pobjedu nakon jedne kraće rezultatske krize, ali mogla je Vučica i ranije da stekne prednost.

Džeko je izborio penal u 53. minuti, a Diego Perotti je preuzeo odgovornost. Iako mu je ove sezone praska da sigurno zabija s 11 metara, ovaj put se šetao do bijele tačke i onda očajno pucao.

Nije bilo zaleta, pa samim tim ni jačine u udarcu, a gostujući golman je sve to dobro odvagao i lako odbranio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim toga, gol Fazija je postignut nakon igranja rukom, ali sudiji nije pomogla niti VAR. Iako je proveo minut gledajući sporni detalj, na kraju je svejedno pokazao na centar i Roma je mogla da slavi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.