Cagliari pao u Rimu u četvrtoj minuti nadoknade
Foto: EPA

Težak trijumf Rome

Cagliari pao u Rimu u četvrtoj minuti nadoknade

M. Šljivak

Roma je u 17. kolu Serie A uz dosta muke pobijedila Cagliari rezultatom 1:0.

Eusebio Di Francesco je u ovaj duel ušao sa dvojicom napadača. Edin Džeko i Patrik Schick su igrali od prve minute, ali to Vučici večeras nije previše pomoglo jer je pobjednički gol postigao defanzivac Fazio.

Caglari je u Rim došao sa ciljem da se odbrani. Igrali su zaista sjajno u defanzivi, ali su zbog jedne loše intervencije ostali bez jednog boda u četvrtoj minuti nadoknade.

Prvih 45 minuta nije donijelo gotovo ništa. Roma je imala veći posjed lopte, ali nisu mogli da stvore pravu šansu, a vrijedi izdvojiti jedino šut Nainggolana kojeg je Cragno odbranio.

Na odmor se otišlo bez golova, a u 53. minuti je Roma dobila veliku šansu da zabije gol. Edin Džeko je, odluko VAR tehnologije, izborio penal za Vučicu, a odgovornost je preuzeo Diego Perotti. Ipak, golman Caglarija mu je odbranio i ostalo je 0:0.

Do kraja meča Roma je na sve načine pokušavala da dođe do gola. Međutim, gosti su se zaista odlično branili i zatvorili su puteve ka golu, ali su poklekli u četvrtoj minuti nadoknade. Fazio je uspio ugurati loptu u mrežu za pobjedu Rome od 1:0.

Edin Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta.

Serie A, 17. kolo:

Roma - Cagliari 1:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi