Euroliga, 14. kolo

Maccabi rutinski riješio prvake Evrope, Real ubjeljiv protiv Bamberga

Aktuelni osvajač Eurolige Fenerbahče je gostovao u Tel Avivu kod Maccabija, a domaći su uspisali dosta laganu pobjedu rezultatom 82:73.

Maccabi je odlično otvrio susret na svom parketu i nakon svega pet minuta stigao do prednosti od 13 poena. Fener se uspijeva vratiti u igru u drugoj četvrtini, a pred odlazak na odmor izabranici Željka Obradovića stižu i do izjednačenja (40:40).

Ipak, to je bilo sve što će Fener uraditi na ovoj utakmici.

Maccabi brzo vraća prednost koja će u trećoj dionici ponovo biti dvocifrena. Izraelski predstavnik u zadnjoj četvrtini dolazi do plus 14 i rješava sve dileme oko pobjednika.

U ekipi Maccabija je najefikasniji bio Pierre Jackson sa 20 poena, dok je poen manje ubacio Norris Cole.
Kada je u pitanju Fener, najefikasniji je bio Jan Vesely sa 18 poena.

U utakmici koja je počela pet minuta ranije Real Madrid je bez ikakvih problema slavio ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Brose Bambergom rezultatom 66:81.

Madriđani su već nakon 10 minuta igre imali plus 16, da bi i u drugoj četvrtini držali visoku prednost.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom gostiju 35:50, a u trećoj četvrtini Real u jednom trenutku ima i plus 20. Već tada je bilo jasno da je Bamberg nemoćan u ovom susretu, pa je Real slavio laganu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Reala je bio Trey Thompkins koji je ubacio 20 poena, dok je 13 dodao Fabien Causeur. U ekipi Bamberga je Hackett ubacio 13, a Staiger i Maodo Lo su dodali po 12 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.