Panathinaikos do zasluženog slavlja nad Maccabijem

Euroliga, 13. kolo

Panathinaikos do zasluženog slavlja nad Maccabijem

Eldar Ganibegović

Panathinaikos je u 13. kolu Eurolige stigao do zaslužene pobjede na domaćem parketu protiv Maccabi Tel Aviva rezultatom 89:76.

Grčki tim je od samog početka meča igrao bolju košarku, pa su tako poslije prve četvrtine imali četiri poena prednosti. U nastavku se igralo koš za koš, a na odmor se otišlo rezultatom 49:43 u korist domaće momčadi.

Nakon pauze, Panathinaikos je ubacio u brzinu više i stigao do velikih 12 poena razlike. Već tada se moglo vidjeti da Maccabi nije imao šta tražiti u ovome susretu. Posljednja dionica je odrađena rutinski od strane domaće ekipe, koja je na kraju stigla do zaslužene pobjede.

James Gist je brojao do 15 kod domaćina, dok je na drugoj strani Norris Cole postigao 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi