Bio bi to iznenađujući transfer

Daley Blind želja Real Madrida

Real Madrid je zainteresovan da u svoje redove dovede holandskog fudbalera Daleyja Blinda, prenosi Daily Express.

Blind je u redove Manchester Uniteda stigao na ljeto 2014. godine u vrijeme kada je trener ovog kluba bio Louis van Gaal.

On u posljednje vrijeme ne dobija često priliku za igru, a obzirom da mu ugovor važi do narednog ljeta, sve je izvjesnije da će promijeniti sredinu.

Za njegove usluge interesuje se nekoliko ekipa iz Turske, ali navodno i Real Madrid. Obzriom da bi Blind bio slobodan igrač narednog ljeta Real ne bi imao troškove obeštećenja, a svakako da bi fudbaler poput Blinda jedva dočekao obući dres Kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko dođe do transfera, sigurno da bi to bilo malo iznenađenje obzirom da mnogi smatraju da Blind nema taj kvalitet koji je potreban da bi se igralo u najvećim klubovima svijeta.

On je ove sezone u dresu Manchester Uniteda odigrao šest utakmica u Premiershipu i postigao je jedan gol uz jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.