Bavarci su godinama unazad slabili protivnike u prvenstvu kupujući njihove najbolje fudbalere. Nemaju namjeru da stanu sa takvom praksom (Foto: EPA)

Pobijedili su velike klubove

Hasan Salihamidžić završio strašan posao: Bayern dobija veliko pojačanje

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić dogovorio je veliko pojačanje za ljetni prelazni rok. Novi član aktuelnog prvaka Njemačke i jednog od najboljih timova Evrope postaće doskorašnji veznjak Schalkea Leon Goretzka (22).

Sjajni mladi veznjak imao je na stolu velike ponude. Za njegove usluge interesovali su se Barcelona, Liverpool i Arsenal, ali je na kraju pobjedu odnio Bayern.

Goretzka je dogovorio prelazak u redove velikana iz Minhena. Već je potpisao predugovor, a dres Bayerna će obući 30. juna kada zvanično postane slobodan igrač.

Ovaj 22-godišnji veznjak jedan je od najtalentovanijih njemačkih fudbalera. Već je nastupio 12 puta za Elf, a odlični nastupi za Schalke su mu donijeli ogromne ponude.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, on se na kraju odlučio za ostanak u Njemačkoj. Izabrao je Bayern koji je tako još jednom dokazao da radi sjajan posao kada je slabljenje konkurencije u pitanju.

Ovog puta posao je završio Hasan Salihamidžić koji za sada radi sjajan posao na mjestu sportskog direktora Bavaraca.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.