Liverpool dogovorio još jedno veliko pojačanje

Goretzka stiže na ljeto

Liverpool dogovorio još jedno veliko pojačanje

Edmir Škorić

Liverpool je nedavno kupio Virgila van Dijka iz Southamptoina, a sada je navodno dogovorio još jedno zvučno pojačanje.

Prioritet je Redsima bila odbrana, a ona će uveliko biti poboljšana dolaskom Van Dijka, koji je kupljen za rekordnih 75 miliona funti.

Nakon Holanđanina, navodno će put Anfielda i Nijemac Leon Goretzka (22), koji igra u Schalkeu.

Bild tvrdi da su Redsi već napravili usmeni dogovor sa igračem, a Goretzka bi došao na kraju sezone kada mu istekne ugovor s timom iz Gelsenkirchena, dok će u tom trenutku Philippe Coutinho biti pušten u Barcelonu.

Goretzku su ranije željeli Manchester United, Arsenal i Tottenham, ali on je odbrao Liverpool i u slobodnom transferu će doći u slavni klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Redsi imaju dogovor oko dolaska Nabyja Keite iz Red Bull Leipziga po završetku sezone. Goretzka je za Schalke odigrao 127 mečeva i postigao je 18 golova.

Ukoliko dođu Keita i Goretzka, a uz to je Van Dijk već tu, Redsi bi od ljeta mogli da imaju pakleni tim, spreman da se bori za naslov prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti