Foto: EPA

Ostali su bez bitnih fudbalera

Užas za Guardiolu: Teške povrede dvojice igrača Cityja

Midhat Šljivak

Manchester City konačno je zaustavljen. Nakon 18 uzastopnih pobjeda danas su Građani uz dosta sreće izvukli bod na gostovanju kod Crystal Palacea (0:0).

Izgubljeni bodovi najmanji su problem za menadžera Cityja Pepa Guardiolu. On je danas ostao bez dvojice bitnih fudbalera, jer su teže povrede doživjeli Gabriel Jesus i Kevin De Bruyne.

Brazilac Jesus napustio je meč u prvom poluvremenu. Otišao je u suzama, a kako stvari stoje nastradalo mu je koljeno i njega vjerovatno čeka višemjesečna pauza.

U drugom poluvremenu teško se stradao i Kevin De Bruyne. Na njega je brutalno nasrnuo igrač domaćeg tima Jason Puncheon i Belgijanac je na nosilima iznesen sa terena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada se čekaju službene potvrde težine povreda, ali stvari ne izgledaju nimalo dobro za fudbalere Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.