Drama na Selhurst Parku: Crystal Palace zaustavio City i promašio penal u 90+!
Crystal Palace je 17. i s ovim bodom se ponovo 'izvukao' iz opasne zone, ali definitivno može žaliti što nije nanio Cityju prvi poraz u sezoni.

Luka Milivojević tragičar domaćeg tima

Drama na Selhurst Parku: Crystal Palace zaustavio City i promašio penal u 90+!

Pretposljednji meč 21. kola engleske Premier lige odigran je na Selhurst Parku, gdje je domaći Crystal Palace hrabrom igrom uspio zaustaviti Manchester City i osvojiti jedan bod.

Iako je za 90 minuta viđen veliki broj prilika posebno pred golom Palacea, rezultat je na kraju bio 0:0 što je bila prva utakmica u sezoni na kojoj Građani nisu postigli gol. Također, ovim je prekinut historijski niz od 18. ligaških pobjeda Cityja u Premier ligi.

City je od starta utakmice bio bolji rival na terenu. Nakon uvodne šanse Bentekea, prvu veliku priliku propustio je Sergio Aguero koji je u 29. minuti pogodio stativu. Pred kraj prvog poluvremena, Argentinac je ponovo pokušao ugroziti Hennesseyja ali je lopta otišla pored gola.

U drugom poluvremenu, veliku priliku je imao Gundogan koji je u 57. minuti šutirao pored gola, da bi nakon toga Sane zaprijetio ali se istakao golman domaćih.

Gol Cityja je 'visio u zraku', a onda je malo nedostajalo da se desi potpuni šok za prvoplasiranu ekipu Premier lige. Igrao se 78. minut kada je lopta pomalo iznenada stigla do Townsenda, koji je gotovo iz idealne pozicije šutirao visoko preko gola.

U prvoj minuti sudijske nadoknade dosuđen je jedanaesterac za Crysal Palace. Loptu je u svoje ruke uzeo Luka Milivojević, ali je njegov udarac sa bijele tačke odbranio Ederson koji je tako ponio titulu Cityjevog heroja sa današnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je ostalo 0:0, pa je tako Crystal Palace postao tek drugi tim nakon Evertona koji je uspio osvojiti bod protiv Cityja. Građani, naravno, ostaju lideri na tabeli sa 59 bodova i u 2018. godinu će ući sa 14 bodova više od Chelseaja koji zauzima drugu poziciju. Crystal Palace je 17. i s ovim bodom se ponovo 'izvukao' iz opasne zone, ali definitivno može žaliti što nije nanio Cityju prvi poraz u sezoni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije