Dobra zamjena za Čileanca

Navijači Arsenala će brzo zaboraviti Alexisa: Wengeru će uskoro sve biti oprošteno

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez gotovo će sigurno napustiti Arsenal u januarskom prelaznom roku, ali Wenger je spreman na to i ima sjajnu zamjenu.

Ovu informaciju donosi poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio koji veoma rijetko griješi, a on kaže da će Arsenal kao zamjenu za Alexisa dovesti Gabonca Pierre-Emerick Aubameyanga.

Baš kao i Alexis, tako se i Aubameyang mjesecima povezuje sa odlaskom iz svog kluba, ali za sada je Dortmund uspijevao da ga zadrži jer nije došla nijedna ponuda koja bi zadovoljlila kako njihov, tako i ukus Gabonca.

Ipak, januarski prelazni rok je prava prilika za Aubameyanga da ode sa broda koji tone, a Arsenal bi mogao biti prava opcija. S druge strane, Alexis će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko se ovaj scenario na kraju zaista i dogodi, čini se da navijači Arsenala neće imati nikakav razlog za tugu, već bi vjerovatno i veselje moglo da počne.

Aubameyang je ove sezone u Bundesligi odigrao 15 utakmica te je postigao 13 golova uz tri asistencije, a ukupno je u svim takmičenjima upisao čak 21 gol u prvom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.