Dani u Arsenalu su mu odbrojani: Sprema se sjajan transfer Walcotta

Odlazi sa Otoka?

Dani u Arsenalu su mu odbrojani: Sprema se sjajan transfer Walcotta

E. Ganibegović

Theo Walcott je jedan od onih igrača koji nisu imali sreće sa povredama u svojoj karijeri. Još kao 17-godišnjak je stigao u redove Arsenala, kada ga je Arsene Wenger upratio u Southamptonu i odlučio angažovati. Međutim, kako stvari stoje, njegovoj dugogodišnjoj karijeri u dresu Topnika je došao kraj. 

Već godinama, tačnije od 2006. je član ekipe iz sjevernog Londona. Imao je brzonogi Englez nekoliko sjajnih sezona, ali pretežno je muku mučio sa povredama. Ko zna, možda da njih nije bilo, izrastao bi vjerovatno u velikog igrača, mada je bez obzira na sve i do sada napravio dosta toga. Za Topnike je upisao 268 nastupa i postigao 65 golova, dok je za reprezentaciju odigrao 47 susreta i osam puta se upisao u listu strijelaca.

Međutim, u Arsenalu odavno nije standardan, pa su se zbog toga pojavile glasine kako će napustiti Emirates. Još od ljeta se spominje njegov odlazak, a mnogi mediji su ga selili u veliki broj klubova na Otoku. No, izgleda kako će ovaj 28-godišnjak karijeru nastaviti van granica Engleske.

Prema posljednjim vijestima koje stižu iz Italije, tačnije prenosi ih Corriere dello Sport, budućnost Thea Walcotta je prema njihovim navodima u Milanu. Naime, jedan od najbržih igrača lige ponudio se Rossonerima, a koliko u ovome ima istine saznat ćemo vjerovatno u skorije vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham, Everton, Newcastle i Southampton su samo neki od klubova koji stoje u redu za Walcotta kojem su dani u sjevernom Londonu izgleda odbrojani. Sigurno kako će navijačima, ako do transfera dođe, ostati u lijepom sjećanju, iako nikada nije pokazao svoj cijeli potencijal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi