Ludilo na Emiratesu: Okršaj londonskih divova završio podjelom bodova

Odličan meč Arsenala i Chelseaja

Ludilo na Emiratesu: Okršaj londonskih divova završio podjelom bodova

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras su na domaćem terenu remizirali protiv Chelseaja (2:2) u velikom derbiju 22. kola engleskog Premiershipa.

Navijači na Emiratesu mogil su gledati sjajan okršaj londonskih klubova, te su opravdali epitet velikog londonskog derbija. Prvu veliku šansu na otvaranju meča imao je Alvaro Morata koji je izašao sam ispred golmana Arsenala, ali je očajno šutirao.

Nekoliko minuta kasnije Topnici su mogli kazniti Plavce za ovaj promašaj kada je Alexis odlično šutirao, no Courtois je uz pomoć stativa uspio da spasi svoju mrežu. U nastavku meča gledali smo odličnu utakmicu i na koncu vidjeli tri gola.

U 63. minuti Arsenal je poveo sa 1:0 kada je "otpisani" Jack Wilshere postigao fenomenalan gol. No, slavlje domaćih trajalo je samo četiri minute. Sudija Taylor je, čini se prestrogo, svirao penal za Chelsea, a siguran sa bijele tačke bio je Hazard.

U samom finišu utakmice Chelsea je stigao do potpunog preokreta. Zappacosta je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio u sredini gdje je bio Marcos Alonso koji je kao u stilu rasnih napadača savladao Cecha i pogodio za 1:2.

No, u samom finišu meča Arsenal je izvršio veliki pritisak što im se isplatilo u drugoj minuti nadoknade kada je fantastičan gol za konačnih 2:2 postigao Bellerin. Chelsea je mogao i do pobjede već u narednom napadu, no nakon udarca Zappacoste prečka je spasila domaće.

Premiership, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Chelsea 2:2

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Josip Domorocki
Suuuuuper utakmica...priustila sve ono zbog cega se fudbal voli....penal za Celzi diskutabilan a Morata promasio tri mrtve sanse....Sve u svemu fantasticno...u wc nemas vremena otici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi