Trener Bristol Cityja pohvalio Španca

Johnson: Guardiola bi čuda pravio i sa Oldhamom

Trener engleskog drugoligaša Bristol Cityja Lee Johnson pohvalio je Pepa Guardiolu zbog uspjeha sa Manchester Cityjem.

Bristol City će u polufinalu Liga kupa Engleske odmjeriti snage upravo sa Guardiolinim Manchester Cityjem, a uoči utakmice koja se igra večeras na Etihadu, Johnson je iznio brojne pohvale na račun Španca.

Kazao je, između ostalog, da bi se Guardiola dokazao i u Oldhamu s budžetom od 900.000 funti.

"Pep Guardiola se vrlo brzo prilagodio u Engleskoj. Ipak, pravi izazov je otići u Oldham i to uraditi s budžetom od 900.000 funti na godišnjem nivou. Uvjeren sam da bi se on i tamo dokazao", kazao je Johnson, te se osvrnuo na Građane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da je to jedna od najboljih ekipa u historiji Engleske. U prošlosti smo imali odlične timove - Manchester United sa Alexom Fergusonom, prije toga nevjerovatne sastave Liverpoola, no mislim da će ova ekipa Cityja ući u historiju kao jedna od najboljih koja je ikada istrčala na engleske terene", podvukao je Johnson.

U Premiershipu vodeći je upravo Manchester City sa 62 osvojena boda, dok je na drugom mjestu gradski rival Manchester United sa 47.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.