Sve je dogovoreno: Alexis Sanchez napušta Arsenal
Guardiola je, čini se, ponovo uspio!

Konačno se obistinjuju dugotrajne špekulacije

Sve je dogovoreno: Alexis Sanchez napušta Arsenal

Još krajem prošle sezone su se pojavile špekulacije da bi Alexis Sanchez mogao napustiti Arsenal. Čileanac nije želio produžiti ugovor sa Topnicima, a mnogi su očekivali da će on još proteklog ljeta promijeniti sredinu.

Iako je Sanchez i u proteklu polusezonu ušao kao fudbaler Topnika, sada pristižu vijesti da je njegov transfer konačno dogovoren.

Iako su se u prošlosti i PSG i Bayern pominjali kao moguće destinacije za sjajnog Čileanca, sada je jasno da će on uskoro postati novo pojačanje Manchester Cityja.

Već nekoliko dana se pojavljuju informacije da su Arsenal i City u pregovorima oko Sanchezovog transfera, a ugledni novinar Sky Sporta Gianluca Di Marzio sada izvještava je dogovor postignut.

Manchester City je dogovorio sve uslove ugovora sa Sanchezom, pa će on na Etihadu zarađivati 13 miliona funti po sezoni, dok će mu biti uplaćen i bonus za potpisivanje ugovora u iznosu od 30 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Di Marzio naglašava da će ovakav dogovor važiti ako Sanchezov transfer bude ozvaničen na ljeto.

Ukoliko, pak, City bude želio tokom januara dovesti Sancheza, morat će Arsenali ispaltiti 20 miliona funti, što bi drastično smanjilo bonus namijenjen Čileancu, koji bi u ovom slučaju bio bogatiji za "samo" 15 miliona funti. Visina Sanchezovih primanja se međutim ne bi mijenjala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi