Chelsea, United i City se "otimaju" za mladu zvijezdu Rome

Lorenzo Pellegrini na meti engleskih velikana

Chelsea, United i City se "otimaju" za mladu zvijezdu Rome

Talentovani veznjak Rome Lorenzo Pellegrini se našao na listi želja čak tri engleska velikana, a tamošnji mediji špekulišu da bi zainteresovani klubovi već u narednim danima mogli pokušati realizovati njegov transfer.

Chelsea, Manchester United i Manchester City su zainteresovani za 21-godišnjeg Pellegrinija koji je proteklog ljeta stigao u Romu iz Sassuola, a ono šta ovog veznjaka čini atraktivnim na transfer tržištu jeste i njegova otkupna klauzula od "svega" 21 milion funti.

Sva tri kluba su, navodno, izuzetno zainteresovana za Pellegrinija, dok ga Roma "očajnički" želi zadržati i ponuditi mu bolji ugovor.

Pellegrini je ove sezone odigrao 21 utakmicu za Romu u svim takmičenjima, te je postigao dva gola. On je ponikao u omladinskom pogodnu Vučice, ali je 2015. godine prvobitno posuđen, a zatim i prodan Sassuolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Roma ga je prošlog ljeta odlučila vratiti na Olimpico u transferu vrijednom 10 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi