Sportski direktor Borussije

Zorc: Schurrle u Interu? Ništa od toga, ostaje u Borussiji

Iz Borrusije Dortmund su odbacili špekulacije da će ofanzivac Andre Schurrle ove zime napustiti Westfalen.

U ovoj sezoni Schurrle se nije pretjerano naigrao u dresu Borussije, ponajviše zbog problema sa povredama, a unatoč tome na tržištu ne nedostaje interesovanja za njegovim uslugama.

Među timovima koji su voljni da ga dovedu pominjali su se Fenerbahče, Hamburger SV, ali i milanski Inter koji je navodno u cijeloj priči najkonkretniji. Ipak, da od transfera neće biti ništa potvrdio je i sportski direktor dortmundskog kluba Michael Zorc.

"Hoće li otići Schurrle? Ne", rekao je Zorc za tamošnje medije, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"S trenerom smo utvrdili da možemo da postignemo naše ciljeve jedino sa zdravim timom. Imamo 29 fudbalera pod ugovorom, a to podrazumijeva i određenu vrstu budžeta", istakao je.

Schurrle je u Borussiju stigao 2016. godine iz Wolfsburga, a prethodno je nastupao za Chelsea, Bayer Leverkusen i Mainz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.