Navijači Arsenala će brzo zaboraviti Alexisa: Wengeru će uskoro sve biti oprošteno

Dobra zamjena za Čileanca

Navijači Arsenala će brzo zaboraviti Alexisa: Wengeru će uskoro sve biti oprošteno

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez gotovo će sigurno napustiti Arsenal u januarskom prelaznom roku, ali Wenger je spreman na to i ima sjajnu zamjenu.

Ovu informaciju donosi poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio koji veoma rijetko griješi, a on kaže da će Arsenal kao zamjenu za Alexisa dovesti Gabonca Pierre-Emerick Aubameyanga.

Baš kao i Alexis, tako se i Aubameyang mjesecima povezuje sa odlaskom iz svog kluba, ali za sada je Dortmund uspijevao da ga zadrži jer nije došla nijedna ponuda koja bi zadovoljlila kako njihov, tako i ukus Gabonca.

Ipak, januarski prelazni rok je prava prilika za Aubameyanga da ode sa broda koji tone, a Arsenal bi mogao biti prava opcija. S druge strane, Alexis će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko se ovaj scenario na kraju zaista i dogodi, čini se da navijači Arsenala neće imati nikakav razlog za tugu, već bi vjerovatno i veselje moglo da počne.

Aubameyang je ove sezone u Bundesligi odigrao 15 utakmica te je postigao 13 golova uz tri asistencije, a ukupno je u svim takmičenjima upisao čak 21 gol u prvom dijelu sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi