Aubameyang se dogovorio sa kineskim klubom?

Prenose njemački mediji

Aubameyang se dogovorio sa kineskim klubom?

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang dogovorio se sa kineskim klubom Guangzhou Evergrande, prenose gotovo svi njemački mediji.

O Aubameyangovoj budućnosti se priča već godinama, a čini se kako je sada ovaj napadač bliži odlasku nego ikad.

Nijemci tvrde da se on dogovorio sa pomenutim kineskim klubom, ali da će u Kinu otići tek na ljeto. Guangzhou Evergrande će Dortmundu navodno uplatiti 72 miliona eura što je za 12 miliona eura više od novca kojeg je ponudila ekipa Beijing Guoana.

"Špekulacije oko odlaska Pierre-Emerick Aubameyanga će kružiti dokle god on bude član našeg kluba. Više to nećemo komentarisati", izjavio je izvršni predsjednik njemačke ekipe Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Povodom cijele situacije oglasio se i glasnogovornik ekipe Beijing Guoana. Ova ekipa će izgleda ostati bez Aubameyanga jer su njihovi rivali ponudili 12 miliona eura više.

"Neprofesionalno je kontaktirati igrača koji je meta drugog kluba i na tako bezobrazan i bezobziran način povećavati cijenu. To će u konačnici dovesti kineski fudbal i nacionalni interes u opasnost", rekao je on.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi