Moyes dobija veliko pojačanje
Foto: EPA

Nijemac u West Hamu

Moyes dobija veliko pojačanje

M. Šljivak

West Ham United je dolaskom Davida Moyesa na poziciju menadžera počeo pokazivati znake života.

Popularni Čekićari su uspjeli da izađu iz opasne zone gdje su bili od početka sezone pod vodstvom Slavena Bilića, ali ih je dolazak škotskog stručnjaka Moyesa probudio.

David u januarskom prelaznom roku želi ojačati tim kako bi što prije krenuo prema sigurnoj zoni i sredini tabele.

Novi član londonskog tima mogao bi postati Andre Schurrle. Nekada velika nada njemačkog fudbala ne dobija previše šanse u redovima Borussije iz Dortmunda i nalazi se na izlaznim vratima tima.

Moyes bi ga rado vidio u svom timu. Naredio je njegovo dovođenje, pa bismo 27-godišnjeg fudbalera ubrzo mogli ponovo gledati u engleskoj Premier ligi.

On je od 2013. do 2015. godine igrao za Chelsea, gdje međutim nije briljirao. Tu je i počeo pad njegove karijere, a potom je igrao još i za ekipu Wolfsburga.

Ipak, škotski stručnjak vjeruje da Schurrle ima još šta pokazati. Odlučio je da ga dovede i Nijemac bi uskoro trebao obući dres West Hama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Schurrle je nastupio u četiri utakmice za Borussiju i upisoa je jednu asistenciju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi