Potpisuje za Feyenoord

Van Persie se vraća kući, sutra na ljekarskim pregledima

Legendarni holandski fudbaler Robin van Persie nakon duge inostrane karijere trebao bi se vratiti u rodni Rotterdam.

Van Persie je odlučio da nakon dvije i pol godine provedene u Fenerbahčeu napusti Tursku i vrati se u Feyenoord u kojem je i započeo svoju profesionalnu karijeru, a transfer bi se trebao realizovati do kraja ove sedmice.

Kako navode holandski mediji, Van Persie će sutra obaviti ljekarske preglede i potom s Feyenoordom potpisati ugovor do ljeta 2019. godine, što će biti njegova posljednja godina u profesionalnom fudbalu.

Inače, Van Persie je za Feyenoord nastupao u periodu od 2001. do 2004. godine. Upravo iz Feyenoorda je otišao u Arsenal, nakon čega je prešao u Manchester United, a potom u Fenerbahče.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nije poznato hoće li Van Persie u Feyenoord stići kao slobodan igrač, odnosno da li će dobiti raskid ugovora, ili će holandski tim morati izdvojiti određenu sumu za transfer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.