Sprema se emotivan povratak Van Persieja u bivši klub

Holanđanin se vraća u domovinu?

Sprema se emotivan povratak Van Persieja u bivši klub

Nekadašnji napadač Arsenala Robin van Persie trenutno pregovara sa svojim sadašnjim klubom Fenerbahčeom o potencijalnom napuštanju ekipe u predstojećim danima, a prema navodima evropskim medija on bi se mogao vratiti u klub u kojem je i počeo njegov uspon ka zvijezdama.

Iskusni Holanđanin je obilježio jednu eru evropskog fudbala, a navodno bi u narednim danima trebao realizovati transfer u Feyenoord, klub u kojem je 2001. godine započeo svoju seniorsku karijeru.

Van Persie je, nakon Excelsiora, prošao i omladinsku školu Feyenoorda, a za prvi tim ovog kluba je odigrao 61 utakmicu i postigao 15 golova, u periodu od 2001. do 2004. godine.

Upravo iz Feyenoorda je 2004. godine prešao u Aresnal, da bi 2012. godine dres Topnika zamijenio onime Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon tri sezone u dresu Manchester Uniteda obukao je dres Fenerbahčea, a franucski L'Equipe je danas saopštio da se bliži kraj "turske avanture" Robine van Persieja.

L'Equpie je, naime, saopštio da Van Persie pregovara sa čelnicima Fenera jer želi već ove zime preći u Feyenoord iako njegov ugovor sa turskim velikanom traje do narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi