Foto: EPA

Bernat meta Evertona

Još jedno pojačanje stiže na Goodison i to iz Bayerna

M. Šljivak

Ekipa Evertona odlučila je dodatno pojačati tim u januarskom prelaznom roku.

Članovi ekipe sa Goodison Parka postali su Cenk Tosun (Bešiktaš) i Theo Walcott (Arsenal), a u narednim danima bi novo pojačanje moglo stići iz minhenskog Bayerna.

Menadžer Sam Allardyce pokušaće da angažuje lijevog beka bavarskog kluba Juana Bernata, koji nije u prvom polanu u redovima njemačkog prvaka.

Španski fudbaler je ove sezone nastupio u samo dvije utakmice. Nezadovoljan je statusom u ekipi i ima želju za odlaskom, a u svojim redovima bi ga rado vidio Everton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim iz Liverpoola će u narednim danima poslati službenu ponudu za Bernata. Očekuje se da ona bude i prihvaćena i 24-godišnji španski bek će vjerovatno pojačati ekipu iz Premiershipa.

Nije poznata suma koju će Everton ponuditi za ovog defanzivca, a njegova cijena na tržištu je 12 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.