Unicaja prekinula Realovu seriju

Edmir Škorić

U španskom derbiju u 19. kolu Eurolige Unicaja je sa 80:75 slavila protiv madridskog Reala, koji je tako stao na sedam vezanih pobjeda.

Domaći su od početka zaigrali dobro i nisu dopuštali Realu da preuzme kontrolu na parketu. Unicajina prednost bila je čvrsta odbrana.

U više navrata tokom večerašnjeg meča Unicaja bila na dvocifrenoj prednosti, mada je Real uspio da do kraja izbjegne neki teži poraz.

Luka Dončić je ubacio 16 poena u porazu Reala, Jaycee Carroll i Rudy Fernandez dodali su po 10 poena. Kod Unicaje po 15 su ubacili Ray McCallum i Adam Waczynski, dok je 11 ubacio Nemanja Nedović uz sedam asista.

Nešto ranije večeras Milano jke iznenadio u Vitoriji i slavio je sa 83:82 protiv Baskonije. U zadnjoj sekundi Jordan Thodore je na ubačaj Goudelocka poentirao za pobjeu, a šut Tornikea Shengelije na drugoj strani nije završio u mrežici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Goudelock i Theodore i jesu junaci Armanija, jer su osim ključne akcije i poena imali po 16 na kraju, dok je 12 ubacio Arturas Gudiatisi. Shengelia je kod domaćih ubacio 17, a Jayson Granger 15 poena.

U Atini je Panathinaikos ugostio CSKA, koji je na kraju slavio sa 75:70 uz 21 poen Sergija Rodrigueza, dok je Cory Higgins dodao 14. U grčkom timu Nikos Pappas je ubacio 14, po 13 poena dodali su Nick Calathes i Thanasis Antetokounmpo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.