Rudy Fernandez donio pobjedu Realu u zadnjim sekundama

Kraljevi bolji od Baskonije

Rudy Fernandez donio pobjedu Realu u zadnjim sekundama

Real Madrid je na svom parketu ugosio ekipu Baskonije u 18. kolu Eurolige i nakon preokreta u samom finišu susreta slavio pobjedu rezultatom 75:73.

Dvije ekipe su se nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, ali je Baskonija nešto više vremena provela u vodstvu. Real je prvu dionice riješio u svoju korist rezultatom 18:17, da bi Baskionija u drugoj dionici ipak došla do vodstva. Vodili su gosti u drugoj četvrtini i sa +7, ali se na poluvrijeme otišlo nerijšenim rezultatom, 34:34.

Baskonija je početkom treće dionice imala +5,ali Real polovinom ove četvrtine nakratko ponovo dolazi do vodstva.

Međutim, gosti opet uzvraćaju, a polovinom četvrtog perioda imaju i +8. Međutim, Real topi prednost Baskonije, a minutu i pol do kraja poenima Luke Dončića stiže do izjednačenja (73:73).

Potom su obje ekipe promašile nekoliko šuteva, a onda Rudy Fernandez dvije sekunde prije kraja postiže koš i donosi pobjedu Realu.

Najefikasniji u ekipi Reala su bili Causeur i Thompkins sa po 13 postignutih poena, dok su po 12 ubacili Dočić i Fernandez.
U ekipi Baskonije se istakao Rodrigue Beaubois sa 18 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugoj utakmici koja je počela u istom terminu Milano je slavio ubjedljivu pobjedu nad Unicajom rezultatom 101:87.

Najefikasniji u ekipi Milana je bio Goudelock sa 18 poena, dok je jedan manje ubacio Kuzminskas. Vladmiri Micov je dodao 16 poena.
Kod Unicaje je briljirao Nemanja Nedović sa 19 postignutih poena, dok je Jeff Brooks dodao 19.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi