Real već traži zamjenu za Dončića
(Foto: EPA)

Nedović prvi pik

Real već traži zamjenu za Dončića

M. Šljivak

Fantastični Slovenac Luka Dončić (18) vjerovatno igra svoju posljednju erugoligašku sezonu.

Čudo od djeteta će gotovo sigurno od narednog ljeta put NBA lige, a rukovodstvo Reala želi spremno dočekati njegov odlazak i već su krenuli u potragu za Dončićevom zamjenom.

Španski mediji tvrde kako bi mladog Slovenca u dresu Reala mogao zamijeniti srpski košarkaš Nemanja Nedović. Ovaj 26-godišnji igrač Unicaje ima zaista odličnu sezonu, ali u ugovoru ima opciju za odlazak na kraju sezone, što će Kraljevi pokušati da iskoriste i da ga dovedu u svoje redove.

Nedović iza sebe već ima dosta uspješnu karijeru. Prije Unicaje igrao je za Valenciju, Lietuvos Rytas i Crvenu Zvezdu, a jednu sezonu proveo je u NBA ligi gdje je igrao za Golden State Warriorse.

Odlazak Dončića sigurno će teško pasti Realu. Igrača kao što je on niko ne može zamijeniti, ali bi Nedović barem u nekim segmentima mogao dobro doći Kraljevima.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Srpski košarkaš ove sezone u Euroligi igra sjajno i na prosjeku je od 16 poena i 4.5 asistencija po meču.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi