Foto: EPA

Trijumf Kraljeva

Carroll vodio Real do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su kao gosti Gipuzkou (98:84) u susretu 17. kola španske ACB lige.

Gipuzkoa je odlično ušla u meč. Na otvaranju su pogađali apsolutno sve i došli su do vodstva od 20:8, ali se Real potom uozbiljio. Do kraja prve dionice smanjili su zaostatak na samo minus tri (24:21), da bi meč okrenuli na svoju stranu u drugoj dionici.

Kontrolisali su Kraljevi rezultat tokom kompletne druge dionice i na odmor su otišli sa osam poena prednosti, 39:47.

Tim iz Madrida je dominirao u nastavku. Prednost je tokom treće dionice rasla iz minute u minut, bilo je i plus 19, a nakon 30 minuta igre Real je imao sigurnih 15 poena prednosti, 64:79.

Povratka domaćim nije bilo. Real je bez većih problema završio posao u ovom meču i na kraju je došao do trijumfa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je danas igrao bez Luke Dončića, ali je u njegovom odsustvu sve na sebe preuzeo Jaycee Carroll koji je predvodio Real sa 28 poena. Henk Norel je kod domaćih ubacio 22 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.