Unicaja prekinula Realovu seriju

Unicaja prekinula Realovu seriju

E. Škorić

U španskom derbiju u 19. kolu Eurolige Unicaja je sa 80:75 slavila protiv madridskog Reala, koji je tako stao na sedam vezanih pobjeda.

Domaći su od početka zaigrali dobro i nisu dopuštali Realu da preuzme kontrolu na parketu. Unicajina prednost bila je čvrsta odbrana.

U više navrata tokom večerašnjeg meča Unicaja bila na dvocifrenoj prednosti, mada je Real uspio da do kraja izbjegne neki teži poraz.

Luka Dončić je ubacio 16 poena u porazu Reala, Jaycee Carroll i Rudy Fernandez dodali su po 10 poena. Kod Unicaje po 15 su ubacili Ray McCallum i Adam Waczynski, dok je 11 ubacio Nemanja Nedović uz sedam asista.

Nešto ranije večeras Milano jke iznenadio u Vitoriji i slavio je sa 83:82 protiv Baskonije. U zadnjoj sekundi Jordan Thodore je na ubačaj Goudelocka poentirao za pobjeu, a šut Tornikea Shengelije na drugoj strani nije završio u mrežici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Goudelock i Theodore i jesu junaci Armanija, jer su osim ključne akcije i poena imali po 16 na kraju, dok je 12 ubacio Arturas Gudiatisi. Shengelia je kod domaćih ubacio 17, a Jayson Granger 15 poena.

U Atini je Panathinaikos ugostio CSKA, koji je na kraju slavio sa 75:70 uz 21 poen Sergija Rodrigueza, dok je Cory Higgins dodao 14. U grčkom timu Nikos Pappas je ubacio 14, po 13 poena dodali su Nick Calathes i Thanasis Antetokounmpo.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi