Neće da dolijeva ulje na vatru

Mourinho: Ronaldo pripada samo jednom menadžeru i jednom klubu

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho tvrdi da njegov klub na ljeto neće kupiti Cristiana Ronalda.

Ronaldu i Real Madridu ove sezone baš ne ide, pošto su prerano izgubili skoro sve šanse za naslov u Španiji, ispali su iz Kupa Kralja, a onda je Portugalac danas izjavio da bi to bila nevjerovatna godina ukoliko osvoje Ligu prvaka. Sarkazam?

U međuvremenu, Ronaldo je opet navodno na izlaznim vratima Reala i po pisanju nekih medija igra posljednju sezonu u dresu Kraljeva. Od ljeta bi trebao da traži novi klub i spominje se povratak na Old Trafford.

Odgovorio je Jose Mourinho, tvrdi da od toga nema ništa i da neće ponovo od ljeta sarađivati s najboljim igračem svijeta.

"Mislim da bih trebao biti posljednji koji će doliti ulje na vatru kada je Real Madrid u pitanju. Real gori, rezultati nisu dobri, a to je klub u kojem sam radio tri godine. Brinuo sam se o klubu, ne želim da im sada dolijevam ulje na vatru", kazao je Mourinho, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da to želim da napravim, onda bih rekao da je Cristiano igrač kojeg svi obožavaju. ali ga samo jedan menadžer može imati i jedan klub, a to su Zidane i Real Madrid. To je neki moj osjećaj".

Pošto je nedavno stigao Alexis Sanchez, velike su šanse da Mourinhov United neće u skorije vrijeme tražiti nekog poput Ronalda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.