UEFA istražuje Sancheza: Ni traga ni glasa od Čileanca na doping testu

Manchester United i Arsenal, također, u problemu

UEFA istražuje Sancheza: Ni traga ni glasa od Čileanca na doping testu

Španski Sport saopštava da se Alexis Sanchez, nova akvizicija Josea Mourinha, našao pod istragom UEFA-e i to zbog doping testa, odnosno ne obavljanja istog.

Naime, predstavnici UEFA-e su u ponedjeljak doputovali u London kako bi, između ostalog, podvrgli Sancheza ranije najavljenom testiranju na doping. Međutim, Sancheza nije bilo na ranije ugovorenoj lokaciji, a iz Arsenala nisu obavijestili UEFA-u da Čilenac neće biti u mogućnosti na toj lokaciji dati uzorak krvi.

Podsjetimo, Sanchez je prije nekoliko dana kompletirao transfer iz Arsenala u Manchester United, ali će sada oba kluba morati objasniti UEFA-i zbog čega je Čilenac propustio testiranje zakazano za ponedjeljak.

United i Arsenal, ali i sam Sanchez su se tako našli u problemu, te će se morati očitovati pred zvaničnicima UEFA-e i objasniti nepojavljivanje bivšeg fudbalera Barcelone na testiranju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sanchez je nakon dugotrajne transfer sage u ponedljek predstavljen na Old Traffordu, nakon što je u razmjeni, u kojoj je Mkhitaryan krenuo put Emiratesa, stigao u Manchester United. Španski mediji, međutim, navode da je UEFA upravo taj dan odabrala za izuzimanje uzoraka krvi.

Ovakve vijesti su sigurno "poremetile" Čileanca koji se spremao za svoj debi u dresu novog kluba. Kako se špekuliše, krivci za čitav problem se nalaze u Arsenalu jer, navodno, iz Londonskog kluba nisu na vrijeme obavijestili UEFA-u da će se Sanchez u ponedjeljak nalaziti u Manchesteru zbog potpisivanja ugovora sa Unitedom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi