Čileanac se našao na udaru kritika

Yeovil Town nakon meča prozvao Alexisa: Nismo sigurni da si bio igrač utakmice

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez sinoć je debitovao u dresu Manchester Uniteda, a nakon susreta je proglašen i za igrača meča.

Njegov Manchester United je porazio Yeovil sa 4:0 u okviru FA Cupa, a Alexis je upisao jednu asistenciju za 72 minute provedene na terenu. Nakon utakmice Čileanac je proglašen za najboljeg igrača što se nije svidjelo Yeovilu, a ovaj klub je to preko Twittera i napisao.

"Alexis Sanchez je proglašen za najboljeg igrača susreta. Nismo sigurni ko je to izabrao, ali to je komercijalno donesena odluka, ako je uopšte i razmatrana", navodi Yeovil na Twitteru.

Ruku na srce, Alexis i jeste imao nekoliko loših poteza i nije odigrao posebno dobar meč, ali ipak je upisao asistenciju za gol Herrere i osim toga je učestvovao u akciji kod prvog gola te se može slobodno reći da je uticao na gol Rashforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sanchez je u United stigao prije nekoliko dana iz Arsenala, a priliku za debi u Premier ligi imat će u srijedu navečer kada Crveni đavoli gostuju Tottenhamu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.