Asistencija Alexisa u debiju za United, Yeovil nemoćan protiv Crvenih đavola
Čileanac je večeras upisao prve minute u dresu novog tima i nije razočarao (Foto: EPA)

Mourinho i ekipe bez problema da osmine finala FA Kupa

Asistencija Alexisa u debiju za United, Yeovil nemoćan protiv Crvenih đavola

M. Šljivak

Manchester United lagano je ostvario plasman u osminu finala FA Kupa. Crveni đavoli su večeras kao gosti savladali niželigaša Yeovil rezultatom 0:4.

Jose Mourinho odlučio je da u ovom duelu od prve minute pruži šansu i novom pojačanju Alexisu Sanchezu. Čileanac je prikazao dobar meč i upisao je prvu asistenciju u dresu novog kluba.

Dugo je United lomio neugodnog domaćina. Stvorili su u prvom poluvremenu nekoliko dobrih šansi, ali tek u 41. minuti došli su do gola, a strijelac je Marcus Rashford za prednost Uniteda od 0:1 nakon prvih 45 minuta.

Do drugog gola tim iz Manchestera je stigao u 61. minuti. Alexis je uposlio Andera Herreru, a španski fudbaler lagano završava akciju za sigurnu prednost gostiju od 0:2.

United je do kraja napravio još nekoliko šansi, a u finišu postižu još dva gola. Prvo je Lingard u 88. minuti pogodio za 0:3, a Romelu Lukaku u nadoknadi postavlja konačnih 0:4.

FA Kup:

Yeovil - Manchester United 0:4

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi