Posudba do kraja sezone

Mangala preselio na Goodison Park · Zvanično

Eldar Ganibegović

Defanzivac Manchester Cityja Eliaqium Mangala će do kraja sezone provesti u Evertonu na pozajmici.

Mangala je u posljednim minutama prijelaznog roka prošao medicinske preglede i ozvaničio prelazak u redove Karamela, koje će pokriti i cijelu platu ovog defanzivca.

Francuz se ove sezone nije posebno naigrao u redovima Građana, pošto je nastupao ukupno u 15 mečeva, a dolaskom Laportea bilo je izvjesno da će dobiti još manje prostora za igru, pa je tako odlučio promijeniti sredinu.

City tako Mangalu šalje na drugu posudbu, a posljednja je bila ona prošlogodišnja kada je nosio dres Valencije. Ovaj 26 - godišnjak je igrao još za Porto i Standard, dok je za reprezentaciju Francuske upisao osam nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.