Tottenham s pola snage savladao Manchester United

Pobjedu upisao i City

Tottenham s pola snage savladao Manchester United

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Tottenhama večeras su na domaćem terenu sa 2:0 pobijedili Manchester Uniteda u derbiju 25. kola engleskog Premiershipa.

Pijetlovi su na najbolji mogući način otvorili utakmicu jer su već u 11. sekundi poveli sa 1:0 kada je konfuziju odbrane Uniteda iskoristio Eriksen koji je savladao De Geu. Ovaj gol je u potpunosti šokirao Crvene đavole koji jednostavno nisu mogli da ozbiljnije zaprijede golu Tottenhama.

Koliko su večeras "neraspoloženi" za igru igrači gostiju najbolje se vidjelo u 28. minuti kada je Tottenham udvostručio prednost nakon očajke reakcije Jonesa koji je postigao autogol. Pijetlovi su do kraja meča bez većih problema sačuvali prednost i slavili sa 2:0.

Večeras je slavio i lider Manchester City na domaćem terenu protiv WBA sa 3:0 i tako povećao prednost u odnosu na United. City je poveo golom Fernandinha na 2:0 povisio je De Bruyne, a konačnih 3:0 postavio je Aguero.

Premiership, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Manchester United 2:0
Manchester City - WBA 3:0
Stoke - Watford 0:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi