Nekada se sa Kraljevima penjao na krov Evrope

Heynckes: Ne otpisujte Real, oni će proći PSG

Iskusni trener Bayerna Jupp Heynckes prokomentarisao je izuzetno lošu sezonu Real Madrida.

Heynckes je nekada trenirao Real Madrid s kojim je 1998. godine postao prvak Evrope, a tu sezonu je završio tek na četvrtom mjestu u La Ligi tako da, prema njegovim riječima, trenutna forma i situacija ne moraju ništa da znače.

"To što Real igra nešto slabije u prvenstvu potpuno je normalno, posebno jer su u dvije sezone dvaput osvajali Ligu prvaka i špansko prvenstvo. Također, otišla su im tri vrlo dobra igrača – Alvaro Morata, Pepe i James Rodriguez, a nisu imali velike kupovine. Vjerovatno da bi rasteretili budžet za plate", rekao je Heynckes, te nastavio:

"Ipak, Real nikada nemojte otpisati. Oni igraju protiv PSG-a, to je težak protivnik, ali Real ima više iskustva. Mislim da će proći Parižane. Kada sam bio trener Reala bili smo četvrti u ligi, ali smo osvojili Ligu prvaka".

Real Madrid je davno ispao iz šampionske utrke u La Ligi, a potom je eliminisan i iz Kupa kralja. Da stvari budu još gore po Kraljeve, žrijeb osmine finala Lige prvaka im nije bio naklonjen i izvukli su PSG koji mnogi smatraju trenutno najmoćnijom ekipom u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi meč Reala i PSG-a igra se 14. februara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.