Thomas napustio Cleveland

Trejd Lakersa i Cavaliersa

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi i Cleveland Cavaliersi napravili su veliki trejd u samoj završnici prelaznog roka u NBA ligi.

Lakersi su u Cavse poslali Jordana Clarksona i Larryja Nancea Jr., a u zamjenu su dobili Isaiahu Thomasa, Channinga Gryea i pik prve runde NBA drafta 2018. godine.

Ovaj trejd je poprilično veliko iznenađenje. Thomas je u Cleveland stigao prošlog ljeta u razmjeni sa Bostonom i sigurno je da će preuzeti igru Lakersa u svoje ruke. Za Cavse je odigrao samo 15 utakmica i ubacivao je u prosjeku 14.7 poena po meču.

Frye je sa druge strane veoma iskusan krilni centar koji iza sebe ima 12 godina karijere i sigurno je da će i on biti dobar igrač za rotacije Lakersa.

Sa druge strane pitanje je koliko će Clarkson moći imati loptu u Cavsima. On je poznat kao igrač koji voli mnogo da šutira, u Lakersima je šutirao koliko je želio i na porsjeku je od 14.5 poena po meču.

Nance će Clevelandu poslužiti kao zamjena za Fryea koji je imao 15-ak minuta po meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.